Zorg er bij de aankoop van een nieuwe woning voor dat uw bouwer kwaliteitsvolle hardhouten vloeren levert en installeert.
Je bouwt je droomhuis. Top of the line alles – mooie hardhouten vloeren, granieten aanrechtbladen in de keuken en badkamers, erkers en boogramen, tegels, apparaten – noem maar op. Maar een paar maanden na uw verhuizing merk je dat de houten vloer grote openingen heeft tussen de planken, of dat hij doorbuigt in het midden van uw woonkamer. Waarom gebeurt dit? Deze vloeren zijn gloednieuw?

Waarom falen nieuwe houten vloeren in nieuwe woningen?

“Wat gebeurt er in veel nieuwbouwwoningen, de bouwers gaan naar binnen, ze lijsten het huis in en er is geen verwarming of airconditioning,” zegt John Kolbaska, eigenaar van Men With Tools. “Het bedrijf voor houten vloeren zal de vloeren installeren in 90 graden weer met een hoge luchtvochtigheid. Nadat de vloeren zijn geïnstalleerd, is de sheetrockbemanning de volgende. Zij installeren en plakken de planken met een met vocht gevulde compound – die allemaal in de vloer en ondervloer sijpelt waardoor de nieuw gelegde vloer uitzet of opzwelt”.

Dit is een klassiek voorbeeld van “leggen en bidden”, waarbij de aannemer de vloer neerlegt en letterlijk bidt dat de vloer niet openspringt, dichtklapt of bekert. Wat veel nieuwe huizenbouwers en aannemers van vloeren zich niet realiseren is dat er veel factoren zijn die moeten worden aangepakt voor, tijdens en na de installatie van hardhouten vloeren.

Hout is als een spons en neemt vocht op. Het feit dat het uit een boom is gekapt, betekent niet dat het hout niet reageert op vocht. In feite absorbeert het nog steeds vocht, of het nu uit de lucht komt of direct van de ondervloer eronder.

Twijfel je voor je nieuwe huis nog tussen parket of laminaat? Dan helpen we je de juiste keuze te maken. Vloer. Je kunt globaal gezien kiezen voor laminaat, tegels of hout. Deze mooie nieuwe vloer in huis kan de sfeer in de ruimte behoorlijk vergroten. Populair is nu trouwens een Visgraat vloer

Het acclimatiseren van houten vloeren op de juiste manier

Wat veel aannemers en bouwers van vloeren zullen doen om zichzelf te bedekken is de vloer een week laten zitten en acclimatiseren, dus als er problemen zijn kunnen ze zeggen: ‘Oh, ik heb de vloer een hele week geacclimatiseerd’, maar soms is dat bijna niet genoeg tijd. Bovendien mag de aannemer alleen de uiteinden van de dozen openen, wat een andere ongepaste manier is om te acclimatiseren.

“De vloer kan 6 maanden in de verkeerde omstandigheden zitten en acclimatiseren en het gaat niet klaar zijn,” zei John. Daarom hebben veel mensen die nieuwe huizen kopen problemen met hun houten vloeren. De bouwvakkers hebben geen HVAC-systeem voor de juiste acclimatisering, het wordt ingeschakeld wanneer de huiseigenaar binnenkomt en dat is wanneer de vloeren problemen beginnen te vertonen.”

Vloeren zijn meestal een van de eerste projecten die in een nieuwbouwwoning worden geïnstalleerd omdat de bouwer de andere ambachten – de elektricien, de schilder, de loodgieter, etc. – niet wil ophouden, maar eigenlijk moet het aan het eind worden geïnstalleerd.

3. 3. Begroting
De bouw van een villa is moeilijk werk voor het beheer van de tijd en de kosten. Rekening houdend met de tijdskosten van het werk en het geld, kunnen de totale kosten hoger zijn dan het budget dat oorspronkelijk gedacht of beoogd werd. De bouw van een villa kost om vele redenen meer per oppervlakte-eenheid dan de bouw van een normaal appartement. Daarom is het belangrijk om het budget goed te bepalen en de cashflow goed te plannen. Op deze manier is de gewenste kwaliteit en tijd om te verhuizen naar het denkbeeldige villaleven mogelijk met de minste problemen. Het bepalen van het te besteden budget in elke fase van de werkzaamheden aan het begin van de werkzaamheden en het opstellen van de cashflowtabellen is een belangrijk werk dat gedaan moet worden. Aangezien de bouw van een villa een persoonlijke aangelegenheid is en er niet veel besluitvormers zijn, is er natuurlijk een kans om flexibeler te zijn dan een commerciële vastgoedinvestering. Een correct geselecteerd projectteam moet echter zoveel mogelijk rekening houden met het budget van de eigenaar van de villa en moet in elke fase de nodige waarschuwingen kunnen geven.

4. 4. Architectuur en interieur
Wanneer u besluit om uw droomvilla te bouwen, is de eerste taak van veel mensen waarschijnlijk het onderzoeken van villa-ontwerpen en projecten die passen bij uw wensen op verschillende platformen. Niets is natuurlijker dan dat. Wanneer u besluit om uw villa te bouwen, zal uw architect uw grootste assistent zijn in het realiseren van het project. Het kiezen van de juiste architect is een van uw belangrijkste beslissingen in dit proces. De goede relatie die u met de architect aangaat, manifesteert zich direct als kwaliteit in uw villa. Het werken met een architect die u begrijpt, naar u luistert en onder alle omstandigheden professioneel advies geeft, maakt het proces uiterst plezierig. U moet geen informatie voor uw architect verbergen, maar hem helpen het huis van uw dromen te begrijpen.
Tijdens het architectonische ontwerpproces beginnen de plannen van uw droom en de schetsen van het nest van uw droom te ontstaan met plattegronden en verschillende visuele verschijningsvormen. Correcte en oprechte verwijzingen in dit eerste proces zullen worden omgezet in eisen die zorgvuldig zullen worden overwogen bij de voorbereiding van gedetailleerde projecten in volgende processen. Zowel afwikkelings- en planningsbeslissingen, gevel- en verschijningsbeslissingen, als interieurontwerpen van de villa moeten op een integere manier worden afgehandeld. Plan-, gevel- en decoratiewerkzaamheden moeten gelijktijdig worden uitgevoerd zonder te breken. Als gastheer zal het overbrengen van de behoeften, het budget en de tijdsdruk van uw architect op de meest geschikte manier het werkproces veel gemakkelijker maken.

5. 5. Technische oplossingen
Het architectuur- en interieurontwerp moet niet los worden gezien van technische oplossingen. Het constructieve systeem van het gebouw, de verwarmings-, koel- en ventilatiesystemen, de sanitaire installaties en de elektrische en verlichtingsnetwerken moeten in overeenstemming met het architectonische ontwerp worden ontwikkeld. Bij de keuze van de technische oplossingen moet niet alleen rekening worden gehouden met de bouwfase, maar ook met het gebruiksproces. Het kiezen van duurzame systemen met lage gebruikskosten en minimale problemen op de lange termijn zal bijdragen aan het plezier van uw villa.

6. 6. Uitvoering van wettelijke werken [Vergunningen]
Zoals elk onroerend goed project, zijn er officiële procedures die moeten worden gedaan voor de realisatie van uw prive-villa. Kadasterdirectoraat, kadasterdirectoraat, directie ruimtelijke ordening en stedenbouw, bouwinspectiebedrijf, elektriciteit-gas-water en riool-telefoon etc. veel organisaties zullen zich moeten aanmelden. Omdat elke organisatie zijn eigen normen en prioriteiten heeft, kunnen processen soms helaas te lang of te ingewikkeld worden om haar en hoofd te krijgen. Daarom is het de juiste manier om ondersteuning te krijgen van de experts en deze zaken aan de experts over te laten om de officiële procedures uit te voeren.